Kuščević: Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne kako zaista stoje

Kuščević: Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne kako zaista stoje
Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

MINISTAR uprave Lovro Kuščević izjavio je da udruga Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje, komentirajući njihove navode da je Tomislav Karamarko morao dati ostavku upravo zbog odluke Povjerenstva za sukob interesa, dok premijer Andrej Plenković "opasno relativizira" njegovu odluku.

Iz Gonga su u prozvali Plenkovića da "opasno relativizira" odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju ministra financija Zdravka Marića i bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić, podsjećajući da je i njegov prethodnik na čelu HDZ-a Tomislav Karamarko morao odstupiti zbog odluke Povjerenstva da je bio u sukobu interesa.

Misli da je spašavanje Agrokora napravljeno transparentno

"Mislim da Gong interpretira izjave onako kako želi, a ne onako kako zaista stvari stoje. Onoga trenutka kada je Uskok rekao da nema elemenata kaznenog djela, tada je Gong doveo u pitanje takvu odluku. Sada kada je Povjerenstvo donijelo drugačiju odluku, onda je ona dobra", rekao je Kuščević novinarima ispred Banskih dvora.

Ministar uprave ustvrdio je kako je rješavanje slučaja Agrokora napravljeno transparentno, spašeni su deseci tisuća radnih mjesta i nema nikakve političke odgovornosti ni ministra financija Zdravka Marića niti bilo koga drugoga u tom procesu.

Upitan misli li da je Gong ispolitiziran, Kušćević je odvratio kako "svi znamo političku opredijeljenost Gonga", a što se tiče razlika između odluke Povjerenstva o Karamarku i Mariću, ustvrdio je kako je Povjerenstvo jasno reklo da Marić nije u sukobu interesa.

"Karamarko odstupio jer nije skupio većinu"

"Karamarko je odstupio jer nije skupio većinu u Hrvatskom saboru, a ova vlada ima stabilnu većinu i nastavit će do kraja mandata provoditi reformske mjere i dobre projekte", poručio je Kuščević.

Novi zakon o sprječavanju sukoba interesa u dobroj je mjeri završen te se bruse zadnji detalji, a već će u siječnju ići u proceduru, najavio je. Pritom je ustvrdio da se ništa bitno neće mijenjati kod odredbi koje određuju na koji način počinje i prestaje mandat članovima Povjerenstva.

"Svrha Povjerenstva nije političko kadroviranje, nego edukacija, prevencija i sprečavanje potencijalnoga ili nastalog sukoba interesa. Definicija sukoba interesa je upravo sukob između javnog i privatnog. Ustavni sud je dobro odlučio kad je tu ovlast oduzeo", kazao je govoreći o izmjenama ovlasti Povjerenstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara