Kuščević o svojim nekretninama: Izmijenjen je plan zbog potreba svih stanovnika

Kuščević o svojim nekretninama: Izmijenjen je plan zbog potreba svih stanovnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR Lovro Kuščević očitovao se o svojim dvjema nekretninama u Nerežišćima na Braču. Tvrdi da se ne radi o pogodovanju, već o izmjenama planova sukladno potrebama svih stanovnika općine. Dodaje i kako je odluku donijelo Općinsko vijeće, a ne sam načelnik, čiju je dužnosti tada obavljao upravo Kuščević.

> Kuščević ima još jednu kuću na Braču, legalizirao ju je na sumnjiv način

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata- štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.

Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.

Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara