KUTINA - udruga "hrvatski domobran" održala godišnju skupštinu

Udruga hrvatskih veterana "Hrvatski domobran" održala je danas u Kutini redovitu godišnju skupštinu, te obilježila 135. obljetnicu hrvatskog domobranstva. L

Predsjednik Udruge hrvatskih ratnih veterana "Hrvatski domobran" Vladimir Fuček rekao je tom prigodom kako je 135. obljetnica hrvatskoga domobranstva dokaz povijesne uloge hrvatskoga vojničkog bića na vlastitome zapovjednom jeziku i odličjima s imenima iz nacionalne povijesti.

Rekao je kako Udruga ove godine od države nije dobila ni minimalnu novčanu potporu za tri projekta, pa je nakon više od deset godina upitno daljnje tiskanje glasila "Hrvatskog domobrana", koje izlazi u nakladi od 2000 primjeraka. Dodao je kako se to "nije degodilo nekim neafirmiranim gradskim klubovima, homoseksualnim udrugama i, dakako, borcima NOB-a".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruge je govorio o radu Udruge koja, kako je rekao, spomen-obilježjima ne zaboravlja žrtve, ocijenivši ga vrlo kvalitetnim. Rekao je kako o toj temi priprema i knjigu.

Nazočne je na skupštini uime kutinskoga Gradskog vijeća pozdravio njegov predsjednik Ivan Sladović, a zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su i prigodna odličja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara