Kutjevo: na autobusnoj postaji pronađeno streljivo i oružje

Više od pola kilograma eksploziva TNTa, pet ručnih bomba, manju količina streljiva te bajuneta pronašao je danas u plastičnoj vrećici na autobusnoj postaji u središtu Kutjeva u redovitoj ophodnji kontaktpolicajac Željko Budimir iz Policijske postaje u Pleternici.

"Za obilaska sam opazio plastičnu vrećicu i na trenutak sam pomislio da je netko od putnika zaboravio svoje osobne stvari pa sam sam htio vidjeti komu pripadaju. Letimičnim uvidom utvrdio sam da je riječ o eksplozivnim sredstvima", kazao je kontakt-policajac.

Mirko Petrović, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, izjavio je kako je prošle godine bilo nekoliko sličnih nalaza.

"Ne mogu razumjeti osobe koje se tako rješavaju zaostalih bomba i eksploziva. Javni prostori, pogotovu takvi na kojima se okuplja mnogo ljudi i djece, zasigurno nisu najprimjerenija mjesta za to, iako se može pretpostaviti da je osoba koja je ostavila vrećicu s eksplozivom i bombama, htjela da ona bude pronađena", izjavio je Petrović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz požeško-slavonske Policijske uprave zato pozivaju građane da se na tako opasan način, ipak, ne rješavaju zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

i

(Hina) xvreb yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara