Kutle i ostali optuženici u "slučaju tisak" ponovno odbacili optužbe

MIROSLAV KUTLE i ostalih jedanaestero optuženih u ´slučaju Tisak´ danas su na zagrebačkom općinskom sudu ponovno odbacili optužbe da su tu tvrtku oštetili za više od 47 milijuna kuna i izjasnili se da nisu krivi.

Suđenje zbog navodnih gospodarskih zlouporaba na štetu tvrtke ´Tisak´ danas je počelo po treći put, no ovoga puta s jednim optuženikom manje jer je za osmooptuženog Mladena Strukana, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora ´Tiska´, zbog bolesti jučer izdvojen postupak.

Suđenje je ponovljeno jer se zbog Strukanove bolesti rasprava nije održala više od dva mjeseca.

Tako su, više od dvije i pol godine od početka ´prvog´ suđenja, na optuženičkoj klupi uz Kutlu ostali Zdenko Francetić, Božidar Marić, Petar Anić, Krunoslav Marčinko, Ivan Majić, Juraj Hrvačić, Ivan Granić, Tomislav Mesarić, Milena Šenator, Dražen Mandić i Stanko Koncul.

Njima danas nije ponovno čitana optužnica, koja u 11 točaka detaljno opisuje navodno nezakonito poslovanje unutar Kutlina ´Globus Holdinga´, jer su se stranke u postupku usuglasile da to nije potrebno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Koraljka Bumči odlučila je da će u ponovljenom postupku čitati iskaze svih svjedoka koji su svjedočili pred ovim sudskim vijećem.

Nakon toga, sudsko će vijeće utvrditi raspored saslušanja dvanaestero svjedoka koje je saslušalo prijašnje sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ksenije Gržin.

U ´slučaju Tisak´ Kutle je optužen da je ostale optuženike poticao na gospodarske zlouporabe kojima je ta tvrtka, najveći hrvatski distributer novina, navodno oštećena za oko 47 milijuna kuna.

Ostali optuženici terete se kao počinitelji ili pomagači u zlouporabama u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenju službenih isprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara