Lažni policajac u Zagrebu zaustavljao žene i pisao im kazne. Objavljeni detalji

Lažni policajac u Zagrebu zaustavljao žene i pisao im kazne. Objavljeni detalji
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlašteno obavljanje službene radnje", objavila je policija.

Zaustavio dvije žene

Sumnja se da je 27. siječnja 2019. godine oko 16 sati 56-godišnjakinja vozila svoj osobni automobil marke Dacia Sondero zagrebačkih registarskih oznaka s 40-godišnjom suvozačicom i kretale su se na relaciji od trgovačkog centra u Jablanovcu prema Zagrebu. Vozeći se pored njih osumnjičeni im je iz teretnog automobila marke Peugeot Partner zagrebačkih registarskih oznaka, signalizirao rukama da zaustave svoj automobil pokazujući im pritom predmet nalik na službenu značku zbog čega su se one zaustavile. Nakon toga, osumnjičenik je izašao iz svog vozila, došao do prozora vozačice te se lažno predstavio kao policijski službenik ponovno pokazujući predmet nalik na službenu značku, te im pokušao naplatiti novčanu kaznu za nepostojeći prometni prekršaj. Vozačica je odbila dati novac zahtijevajući da se ponovno predstavi i pokaže službenu značku, a na koji način su ga omele u daljnjoj nakani pa se vratio u svoj automobil i otišao.

Drugoj ženi naplatio kaznu

Također, sumnja se da je 8 dana kasnije, 4. veljače 2019. godine oko 14:30, dok je 35-godišnjakinja vozila osobni automobil marke VW Tiguan, krapinskih registarskih oznaka, na istom mjestu na području Zaprešića, odnosno na relaciji od trgovačkog centra u Jablanovcu prema mjestu Pojatno, ovaj put vozeći osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka pretjecao oštećenu i signalizirao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smjera. Nakon što se ona zaustavila, osumnjičeni je došao do suvozačevih vrata na kojima je oštećena spustila prozor, zatražio prometnu i vozačku dozvolu, a nakon toga otvorio vrata i sjeo na suvozačevo mjesto uz nabrajanje koje je navodne prometne prekršaje napravila. Odmah potom, naplatio joj je novčanu kaznu da bi potom, s novcem, otišao.

U pritvoru je

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

"Svjesni da počinitelji kaznenih djela u kojima se koriste prijevarnim načinom kako bi se domogli dobiti i na taj načina oštetili građane, igraju na 'kartu' osjećaja nevjerice kod žrtve pa čak i srama, savjetujemo da svako takvo djelo ali i pokušaj, čim prije prijavite na 192.

Takva djela čine se na vrlo prijevaran ali i domišljat način te žrtva često ne može vjerovati kako je lakomislena bila. Međutim, posljedica svakog takvog djela koje nije prijavljeno umanjuje mogućnost policiji da otkrije tko je počinitelj koji, možda bas u ovom trenutku,  vreba novu žrtvu.

I zato, pozivom na 192 ili odlaskom u najbližu policijsku postaju, prijavite policiji takve događaje", objavila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara