Leko: Svi budući lideri SDP-a bit će uspoređivani s Račanom

IVICU RAČANA danas je u bolnici posjetio i stranački kolega Josip Leko, koji se nakon toga uputio u prostorije stranke na Iblerovom trgu, gdje je dao izjavu za središnji Dnevnik HRT-a.

"Čitav dan u stranačke urede stižu Račanovi prijatelji i simpatizeri stranke kako bi izrazili svoju podršku. Djelatnost stranke se i dalje odvija normalno, rukovodstvo stranke je u stalnom  kontaktu s terenom. Posebno mi je drago što je velik broj građana došao izraziti svoju podršku Račanu i zahvaljujem im se na tome", rekao je Leko.

Leko je istaknuo kako će Račan biti nezamjenjiv za SDP, i sigurno je da će svi budući vođe biti s njim uspoređivani, ali je uvjeren kako će se pronaći pravi nasljednik za čovjeka koji je s godinama postao simbolom ove stranke.

"Račan je sebi kao čovjeku, kao lideru i šefu stranke postavio visoke standarde i kriterije, kako demokratske tako i moralne, a isto je tražio i od svojih suradnika. Sigurno je da će svi budući lideri SDP-a biti uspoređivani s Ivicom Račanom, osnivačem moderne socijaldemokracije u Hrvatskoj. Ali nove okolnosti traže nove lidere, a ja sam uvjeren da će ih SDP pronaći", zaključuje Leko.

Nova TV doznaje kako je Račan odbio da ga priključe na aparate za održavanje na životu, a to su potvrdili i neki članovi SDP-a.

"Bio sam s njim sat vremena. Čovjek je živ, bori se za život. Ja sam pričao nešto, a on baš i nije. Očima gleda, pokazuje da čuje, da razumije što govoriš, barem sam ja tako shvatio. Rukom također daje kretenje... Nažalost tako je." - kazao je Jurčić za Novu TV.

Josip Leko rekao je za Novu TV: Što vam mogu reći. Skoro dva desetljeća druženja, rada, borbe... To je sve." - ukratko je kazao Leko.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara