Libanon: Roed-Larsen poziva da se parlamentarni izbori održe prema planu

Posebni izaslanik UNa Terje RoedLarsen pozvao je u subotu nakon razgovora s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom da se libanonski parlamentarni izbori održe kako je bilo planirano.

"Parlamentarni izbori u Libanonu skopčani su sa stabilnosti te zemlje i moraju se održati po planu i u ozračju slobode", kazao je Roed-Larsen nakon susreta u Šarm el-šeiku, na Crvenome moru.

Mandat sadašnje libanonske vlade istječe 31. svibnja. Oporba strahuje da bi prosirijska vlada mogla pobijediti na izborima.

Roed-Larsen je usto istaknuo da je "među glavnim zadaćama" sadašnjeg posjeta tom području osnutak međunarodnog istražnog povjerenstva o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja 14. veljače.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

UN-ov posebni izaslanik poželio je da se "nastavi konstruktivni dijalog" između Libanona i Sirije u svezi s povlačenjem sirijske vojske, ocijenivši da će "nastavak tog dijaloga dovesti do očekivanih rezultata".

Roed-Larsen treba u subotu navečer stići u Damask, gdje će u nedjelju sa sirijskim dužnosnicima razgovarati o vremenskom planu potpunog povlačenja sirijskih vojnika iz Libanona.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara