Licemjerje crkve: Radnici na "palači od oniksa" upregnuti da rade i na "svetu" nedjelju

Foto: Igor Šoban / Nacional

JESU li se hrvatski biskupi mogli više kompromitirati kada je u pitanju izgradnja njihovog 16,5 milijuna eura vrijednog zdanja obloženog poludragim kamenom i obogaćenog panoramskim liftovima? Izgleda da jesu.

Fotografije priložene uz tekst snimio je fotograf Nacionala na današnji dan, na svetu nedjelju, dan za koji se crkvenjaci s oltara bore da bude neradni. No, "kada se svjetla ugase" i kada biskupi misle da ih nitko ne gleda ni ne čuje, isti ti crkveni velikodostojnici rade onako kako je ekonomski najisplativije, a ne kako je Bogu najmilije. Pa je tako ekonomski isplativije "kupovati skuplje da bi u konačnici bilo jeftinije" (Bozanić o dvorima od oniksa), kao što je isplativije prekršiti jednu od Božjih zapovijedi, a kako bi se ispoštovalo onu kapitalističku - vrijeme je novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljni ručak i blagovanje s obitelji tako su radnici na palači od oniksa Hrvatske biskupske konferencije zamijenili pekarskim proizvodima u radnim odijelima na gradilištu HBK, isto kao što su sveti nedjeljni susret s Bogom zamijenili dorađivanjem luksuznog zdanja onih koji imaju ekskluzivno pravo na zastupanje tog istog Boga.

Uvjereni smo kako kardinal Josip Bozanić i za ovo ima "logično" objašnjenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara