Liječnica iz Makedonije koja se zaposlila na Hvaru: Uvjeti su primamljivi

Liječnica iz Makedonije koja se zaposlila na Hvaru: Uvjeti su primamljivi
Screenshot: HRT

SUĆURAJ na Hvaru je nakon više od pola godine dobio liječnicu. Sve to vrijeme tražili su liječnika, a uz radno mjesto su ponudili i stan i bonus od 50.000 kuna na godinu.

Polagala dodatne ispite i državni stručni ispit

Jučer je ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica rekao kako je lokalna samouprava shvatila da više nije dovoljno dati liječniku smještaj pa je načelnik općine ponudio i dodatnu naknadu, što je očito urodilo plodom. 

Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila kao i državni stručni ispit, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma.

Ekipa HRT-a razgovarala je na Hvaru s liječnicom iz Makedonije, Divnom Vojnovskom, koja je prvog radnog dana imala pune ruke posla, ali i s pacijentima koji su došli na pregled.

Zašto je odlučila prihvatiti posao?

"Tu je većinom starije stanovništvo i svakome treba liječnik, takoreći svakodnevno. Lijekove i to sve, mi ni apoteku nemamo", rekao je jedan muškarac koji je došao na pregled, 

Drugi je pak poručio kako je za strukturu stanovništva na otoku koja je većinom starija odlično da imaju stalnu medicinsku skrb, kako zbog lijekova tako i zbog psiholoških razloga. 

Divna Vojnovska je ekipi HRT-a rekla kako joj se na Sućuraju jako sviđa.

"Jako mi se sviđa mjesto. To je malo, mirno mjesto ljudi, pacijenti, su srdačni i ljubazni. Sve u svemu, sviđa mi se. Pojasnila je potom i zašto se odlučila na ovaj potez.

"Odlučila sam se na ovaj korak radi boljih uvjeta rada, jer kako znate nudi se i stan i bonus nakon godinu dana. Sve je to primamljivo za jednog mladog liječnika", zaključila je Divna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara