KORONAVIRUS

Liječnicima na Rebru nisu plaćeni prekovremeni sati

Liječnicima na Rebru nisu plaćeni prekovremeni sati
Foto: Marin Tironi/Pixsell

LIJEČNICIMA iz KBC-a Zagreb danas su sjele plaće i ostali su neugodno iznenađeni kad su vidjeli da im nije plaćen prekovremeni rad, no iz Ravnateljstva poručuju da će sve greške biti ispravljene.

"Nisu nam isplatili prekovremene sate, tako da smo dobili 20 do 30 posto manju plaću. Morat ćemo reagirati", rekli su nam liječnici s Rebra.

Mi smo odmah kontaktirali zamjenika ravnatelja Rebra, primarijusa Milivoja Novaka, koji nam je rekao da još nije vidio plaću.

Primarijus Novak: Svima će se platiti sve što je odrađeno

"Znam da je danas bila plaća i bilo je problema s obračunima, ali je moguća i naknadna ispravka. Svima će se platiti sve što je odrađeno, ako je nešto krivo obračunato, onda će se to ispraviti", rekao je primarijus Novak za Index.

Inače, prošlog je tjedna, nakon što je Index objavio žalbe liječnika da im neće biti plaćeni prekovremeni sati odrađeni u borbi s koronavirusom, ministar zdravstva Vili Beroš poslao dopis svim ravnateljima bolnica s uputama kako plaćati liječnike i ostale zaposlenike za vrijeme trajanja epidemije.

>>Usred pandemije hrvatskim liječnicima neće biti isplaćeni prekovremeni sati?

Beroš naredio plaćanje prekovremenih i isplatu plaća onima u samoizolaciji

Ministar Beroš je rekao da će prekovremeni sati biti plaćeni, kao i da će medicinsko i ostalo osoblje koje je u samoizolaciji dobiti plaću. Beroš je također dao uputu da ravnatelji ni slučajno ne pretvaraju prekovremene sate u slobodne dane.

Naknada plaće za vrijeme samoizolacije liječnika isplaćivat će se kao prosječna plaća u zadnja tri mjeseca, preračunato u broj sati u samoizolaciji. Korištenje godišnjeg odmora iz 2019. mora se uskladiti s potrebama organizacije rada u ustanovi.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić prošlog je tjedna izjavila i da je preporuka da se organizira i omogući prehrana svim zdravstvenim radnicima koji tijekom epidemije rade 12 i više sati, a COVID-19 infekcija zdravstvenog radnika je određena kao profesionalna bolest, ako ju je dobio u kontaktu na radnom mjestu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara