Liječnicu u Trogiru bivši muž izbo nožem, umrla je na mjestu. Gotova je istraga

Liječnicu u Trogiru bivši muž izbo nožem, umrla je na mjestu. Gotova je istraga
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLITSKO Županijsko državno odvjetništvo nakon dovršene istrage podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog ubojstva.

Riječ je o slučaju ubojstva splitske liječnice Asje Tukić, za koje je osumnjičen njen bivši suprug Željko Tukić.

Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. kolovoza u stanu u Trogiru liječnici Asji Tukić zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

Podignuta optužnica

DORH je sada podigao i optužnicu.

"Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (19. 3. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 6. kolovoza 2018. od 10,35 do 10,50 sati na području Županije splitsko-dalmatinske u stanu na trećem katu, znajući da je žrtva (1957.) sama u stanu, došao u stan s nakanom da je usmrti.

Okrivljenik je nožem žrtvi zadao više ubodnih rana odnosno teške i po život opasne ozljede (jedna ubodna rana leđa s oštećenjima desnog pluća i desnog 4. i 5. rebra, dvije ubodne rane prsnog koša s oštećenjem pluća i desnog trećeg rebra, ubodna rana prsnog koša s oštećenjem prsne kosti, osrčja, srca, jetre i lijeve bubrežne arterije s izljevom krvi u prsište i trbušnu šupljinu).

Žrtva je preminula na mjestu događaja od posljedica navedenih ozljeda, a okrivljenik je pobjegao", stoji u priopćenju DORH-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara