Liječnik u britanskoj klinici za pobačaje zlostavljao pacijentice pod narkozom

INDIJSKI anesteziolog dr. Nenadra Sharma trenutno je na sudu u Manchesteru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje pacijentica pod narkozom u klinici za pobačaje u kojoj je radio. Žrtva su saznale za zločine tek nakon poziva iz klinike, a dr. Sharmu optužuje medicinsko osoblje klinike.

Navodni slučajevi zlostavljanja dogodili su se između travnja i svibnja prošle godine, a sve žrtve su između 18 i 22 godine. Dvije navodno zlostavljane žene saznale su za čudne događaja prilikom postupaka pobačaja nakon što su napustile kliniku, a treću tužitelji nisu uspjeli pronaći.

Ruke na neprikladnim mjestima

Osoblje je na zlostavljanje upozorila jedna od medicinskih sestara, koja je rekla da je vidjela kako je Sharma iskoristio ruku pacijentice kao pomoć pri masturbaciji. Budući da nije bila apsolutno sigurna u ono što je vidjela, upozorila je drugo člana operacijskog osoblja da pripazi na ponašanje nestašnog doktora.

Taj član osoblja je tijekom druge operacije vidio Sharmu kako poseže rukom u hlače. Oboje su rekli kako su ostali šokirani i zgroženi onime što su vidjeli.

Nakon ta dva slučaja, dogodio se još jedan u kojemu je Sharma navodno zlostavljao pacijenticu.

Sharma odbija sve optužbe i kaže kako je cijela priča rasistički motivirana zavjera osoblja, koje ga se želi riješiti.

Navodno zlostavljanje se dogodilo u klinici Marie Stopes, koju vodi dobrotvorna zaklada prisutna u 39 zemalja svijeta.

F.M.
Foto: Daily Mail
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara