Lijek protiv pedofilije - kemijska kastracija

Lijek protiv pedofilije - kemijska kastracija

OSUĐENIM pedofilima koji se pribojavaju kako bi mogli opet počiniti isto kazneno djelo, nudi se nova šansa u obliku kastracije kemijskim putem. Kriminalni psihijatar, profesor Don Grubin s Instituta za neuroznanost iz Newcastlea, promovira lijek koji zatomljuje seksualne nagone kod prijestupnika te vrste u sklopu dobrovoljnog pokusnog perioda.

Zagovornici ovog lijeka smatraju kako bi ova preventivna mjera drastično smanjila šansu za ponavljanje seksualnih zločina kod prijestupnika, prenosi Sky News. Lijek djeluje na način da ograničava razinu testosterona i na taj način smanjuje seksualne nagone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva, kemijska kastracija vrši se putem uzimanja tableta, injekcija i usatka. Antiandrogeni, koji smanjuju razinu testosterona, već se koriste u velikoj Britaniji za liječenje raka prostate. Ovakvu vrstu terapije podržavaju pokreti anti-pedofila. Ipak, ovakva vrsta kastracije nije nikakav oblik kazne ili uvjet za puštanje iz zatvora, jer bi se na taj način u protivnom kršila ljudska prava prijestupnika.

K.S.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara