Linić: Otpremnine radnicima Borova isplatit će Borovo

RADNICIMA Borova bit će isplaćene otpremnine, ali ih neće isplaćivati HFP, nego trgovačko društvo Borovo, najavio je danas potpredsjednik Vlade Slavko Linić.

Borovo ima dovoljno sredstava za to, izjavio je Linić u saborskom ´aktualnom prijepodnevu´.

Premijer Ivica Račan najavio je pak, da će, radi rješavanja otkupa državnih stanova u hrvatskom Podunavlju, predložiti zakon po kojem bi se prodali pod posebnim okolnostima.

Najavio je i da će vrlo skoro, za tjedan-dva, primiti predstavnike udruge koja radi na tom problemu, odnosno kada im bude mogao precizno reći kakvo se rješenje nudi.

Miroslav Rožić (HSP) upozorio je da je u Podunavlju ostalo neotkupljeno deset tisuća stanova, od čega 6.000 u Vukovaru.

Tamošnji ljudi traže da im se omogući otkup pod istim uvjetima kakve su imali i ostali građani, istaknuo je Rožić podsjetivši da su mirna reintegracija Podunavlja i povratak prognanika počeli 15. siječnja 1998., tri mjeseca nakon što je istekao rok za otkup državnih stanova.

Ministar vanjskih poslova Tonino Picula nije izričito odgovorio gdje su hrvatske zastave skinute sa svjetionika na rtu Oštro (Prevlaka) i sa Stare tvrđave i tko je naredio njihovo skidanje?

Odgovarajući Zdravki Bušić (HB), ministar je naveo da se pripadnost Prevlake Hrvatskoj regulira Privremenim protokolom, a isticanje zastava Zakonom o zastavi i grbu.

Hrvatska se zastava na tom području (Prevlaka) nalazi točno tamo gdje to predviđa zakon - na graničnom prijelazu Konfin, a bit će istaknuta u svečanim i posebnim prigodama kada tome dođe vrijeme, rekao je Picula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara