Lipik: Mina usmrtila 11-godišnjaka

JEDANAESTOGODIŠNJI dječak iz Gaja kod Lipika smrtno je stradao jučer oko 17 sati u obiteljskoj šumi od protupješačke odskočne mine, potvrdila je policija.

Po riječima roditelja njihov sin Josip Nenadović, učenik petog razreda Osnovne škole "Grigora Viteza", jučer je između 15,30 i 16 sati otišao od kuće, a oko 17 sati iz obližnje šume začula se snažna eksplozija.

Ne sluteći što je posrijedi, tek oko 21 sat, kad se Josip nije vratio kući, mještani Gaja, policija i vatrogasci pokrenuli su potragu. Na žalost, dječakovo mrtvo tijelo pronađeno je noćas u 00,50 sati na rubu odlagališta za drvnu masu između Gaja i Kukunjevca, stotinjak metara od ceste.

Očevid je obavljen danas prijepodne, a istražni sudac Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević Hini je izjavio kako je dječak najvjerojatnije otišao odsjeći štap za ribolov. Mina koja ga je usmrtila po je svoj prilici zaostala iz Domovinskog rata, a na tome dijelu za rata je bila crta razgraničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je u eksploziji zadobio teške tjelesne ozljede nogu zbog čega je najvjerojatnije iskrvario i umro, rekao je istražni sudac.

Tijelo je prevezeno na Patološki odjel Županijske bolnice u Pakracu radi obdukcije.

Istraga se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara