Lipik: za dan grada talijanskom pomoći preuređena zgrada OŠ

U povodu 4. listopada, Dana grada i blagdana sv. Franje Asiškog, zaštitnika Lipika, danas su gradonačelnici talijanskog grada Abana Termea i Lipika otvorili obnovljenu staru Pučku školu, oštećenu u srpskoj agresiji na Hrvatsku, obnovu koje je pomogao i taj talijanski grad. L

Obnovom stare Pučke škole Lipik je dobio novi multikulturalni centar pod krovom kojega će djelovati Likovna galerija, Gradska knjižnica, Glazbena škola, Škola stranih jezika, Radio klub i lipička Zajednica Talijana. U obnovu stare secesijske zgrade 3,600.000 kuna osim grada Lipika uložili su talijanski grad prijatelj Abano Terme i hrvatsko Ministarstvo kulture. Obnovljenu zgradu otvorili su gradonačelnici Giovani Ponchio i Stjepan Horvat.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada uručene su godišnje nagrade i zahvale, a gradonačelnik Stjepan Horvat i načelnik mljetske općine su pred požeško-slavonskim županom Antom Bagarićem, saborskim zastupnikom Damirom Špančićem i mnogobrojnim gostima potpisali Povelju o suradnji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči svečane sjednice izaslanstva grada, udruga proisteklih iz Domovinskog rata u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu pred Središnjim križem na gradskome groblju položili su vijence i zapalili svijeće.

(Hina) xzsev yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara