VIDEO Dobrović: Gasit ćemo rafineriju u Sisku - ali ne odmah

VIDEO Dobrović: Gasit ćemo rafineriju u Sisku - ali ne odmah

Foto i video: Index

NAKON što su MOST-ovi Tomislav Panenić i Slaven Dobrović danas objavili kako je gašenje sisačke rafinerije neminovno te kako su o tome već počeli razgovori u Vladi, ministar Dobrović je održao i press konferenciju na tu temu s početkom u 14.15 sati.

Konferencija se održala u uredu ministra Dobrovića u Zagreb Toweru.

Dobrović je rekao kako gašenje rafinerije Sisak nije u planu u bližoj budućnosti, ali kako se u okviru od 20 godina to očekuje.

Dakle, gašenje rafinerije - da, ali ne odmah.

> VLADA POTVRDILA Moramo ugasiti rafineriju u Sisku, razgovori o tome već krenuli

Tijek press konferencije:

14.29 "Ono na što sam ujutro mislio je unutar dvadesetljeća - niskougljično društvo gdje ćemo konzumirati manje derivata. To nema izravne veze s rafinerijom Sisak gdje ljudi čekaju što će se dogoditi sutra ili prekosutra. Vodit ćemo računa o svom tom potencijalu koji tamo postoji", kazao je.

14.28 "Naći ćemo rješenje koje uključuje čuvanje radnih mjesta. Ima mnogo rješenja, ali ono što je važno za sve radnike je da se ta radna mjesta neće gasiti", kazao je.

14.25 "Iznimno je važna za cijelo područje, predstavlja veliki razvojni potencijal. Gašenje tih radnih mjesta nema smisla, nije prihvatljivo rješenje. Brinemo o tome", rekao je Dobrović.

14.20 Početak konferencije je odgođen za 10-ak minuta.

14.15 Uskoro se očekuje početak izvanredne press konferencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara