LJETNA AKADEMIJA YEPP-JA OD 19. DO 25. KOLOVOZA U SUPETRU

U Supetru na otoku Braču od 19. do 25. kolovoza održat će se Ljetna akademija mladeži Europske pučke stranke (YEPPYouth EPP), najveće krovne udruge stranačke mladeži u Europi s više od 1,2 milijuna članova. L

Šestodnevna Ljetna akademija YEPP-ja održat će se u Supetru pod nazivom "Europska unija nakon prvog kruga proširenja - izazovi i mogućnosti", a domaćin će joj biti Mladež HDZ-a, koja je njezina punopravna članica od 1997., priopćila je danas Mladež HDZ-a.

U priopćenju se ističe kako će na akademiji YEPP-ja ugostiti mnoge uglednike iz političkog života Europske unije, zastupnike u nacionalnim parlamentima država koje su u Uniji, te suradnike i savjetnike u vladama država njezinih članica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu seminarskog dijela te akademije raspravljat će se o skorašnjem pristupu deset zemalja Srednje i Istočne Europe Europskoj uniji, proširenome zajedničkom tržištu i ulozi proširene Unije u NATO-savezu, njezinu drugom krugu proširenja s mogućim kandidatima Bugarskom, Hrvatskom, Norveškom i Rumunjskom, te o Europskoj uniji kao zajednici vrijednosti i ulozi demokršćanstva u njezinoj izgradnji.

Poseban gost Ljetne akademije bit će predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, koji će, kako se ističe u priopćenju, govoriti o budućnosti Europe s hrvatskog stajališta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara