Ljubičić: Ne želim biti odgovoran za događaje u domu u Brezovici iz vremena bivšeg ministra

MINISTAR zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić očekuje inspekcijski nalaz o radu Caritasova doma za djecu u Brezovici krajem ovog ili početkom idućega tjedna, te ističe da ne želi biti odgovoran za ono što se događalo u mandatu prošlog ministra.

"Želimo provjeriti kakva je situacija u domu sada, a ono što je bilo 2002. trebao je riješiti bivši ministar i ondašnja Vlada", izjavio je danas Ljubičić Hini.

Ljubičić je prekjučer uputio inspekciju u dom u Brezovici, nakon napisa u medijima da je inspekcijskim nalazom bivšeg Ministarstva rada i socijalne skrbi iz 2002. utvrđeno zlostavljanje štićenika doma.

Bivši ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, odgovarajući na izjavu predsjednika Hrvatskog Caritasa pomoćnog biskupa zagrebačkog Josipa Mrzljaka da je trebao postupiti po zakonu i zatvoriti dom, ako je ustanovio da je bilo zlostavljanja, kaže da je to želio izbjeći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije jednostavno premjestiti 140-oro djece iz doma koji je uređen i pruža bolje uvjete od mnogih državnih, a s druge strane nisam želio ulaziti u sukob sa Crkvom i dati povoda da kažu, kao što se ovih dana i govori, da komunisti napadaju Crkvu", rekao je Vidović Hini.

Kaže da Ministarstvo rada nije o inspekcijskom nalazu službeno obavijestilo Zagrebačku nadbiskupiju smatrajući da problem zlostavljanja u Caritasovu domu nije problem Crkve.

Ipak, u rujnu 2002. godine, u pauzi sastanka o poštivanju ugovora između Svete Stolice i Hrvatske, rekao je nadbiskupu Josipu Bozaniću o situaciji u domu.

"Ne sjećam se što mi je odgovorio, ali je moguće da je to primio samo kao informaciju", tvrdi Vidović
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara