Ljubljana: Sutra početak suđenja osumnjičenom za trostruko ubojstvo u Rovinju

NA OKRUŽNOM sudu u Ljubljani u utorak započinje suđenje Ivanu Periču, optuženom za trostruko ubojstvo u rovinjskom naselju Valsavie, gdje su 19. kolovoza prošle godine u njihovu stanu za odmor pronađena tijela supružnika Georga Rakiča i Vesne Pavlin Rakič iz Grosuplja blizu Ljubljane, te njihova 12-godišnjeg sina Bojana.

Za ubojstvo je optužen Ivan Perič, sin iz prvog braka ubijene Vesne koja je s mužem imala uspješno poduzeće za montažu kuhinjske opreme i više nekretnina, što je zajedno s visokim iznosom police životnog osiguranja prema optužnici i glavni motiv zbog kojega je 22-godišnji Perič ubio majku, očuha i polubrata.

Branitelj Periča, kojemu u slučaju da bude osuđen prijeti maksimalna kazna od 30 godina zatvora, je Peter Čeferin, najslavniji slovenski odvjetnik za sudske slučajeve "visokog profila". On tvrdi da se dokazi protiv Periča, u prvom redu kazeta na kojoj je on za vrijeme uživanja droge s prijateljima priznao zločin, nedostatni za osudu i da je počinitelj masakra u Valsaviji netko drugi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski istražni organi uvjereni su pak da su tužiteljstvu prikupili dovoljno dokaza. Među njima je i snimka s jedne benzinske postaje Peričeva automobila na povratku iz Rovinja, te dokazi o tome da je za 1.000 eura kupio pištolj marke "škorpion" od drugooptuženog Igora Miškoviča kojemu će se suditi zbog pomoći u izvršenju kaznenog djela.

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara