London: Završena policijska opsada nakon 15 dana - otmičar mrtav

OPSADA britanske policije završila je nakon 15 dana smrću naoružanog otmičara koji je bio odlučan, kako tvrdi policija, da se ne preda živ.

Operacija u jednom stanu u istočnom Londonu završila je u četvrtak kasno navečer uoči važnog summita o sigurnosti posvećenog zabrinjavajućem rastu kulture ilegalnog oružja u Britaniji.

Potvrđujući okončanje opsade, zapovjednik Bob Quick rekao je novinarima kako policija vjeruje da je napadač Eli Hall (32) bio ´vrlo opasan čovjek koje je ranije koristio vatreno oružje´.

Još se ne zna je li Hall poginuo od metka ili gušenja nakon što je izbio požar u stanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama je započela 26. prosinca kada se Hall zatvorio s taocem u stanu na području Hackneya nakon što je policija pokušala ukloniti automobil ispred stana zbog sumnje da je bio korišten u jednoj pucnjavi.

Talac je pobjegao poslije 11 dana, ali je Hall ostao. Palio je namještaj da bi se ugrijao jer je isključena električna energija u stanu kako bi ga se prisililo da izađe.

Policija je priopćila da Hall nije pokazivao znakove da se namjerava predati i da je pucao na časnike u četvrtak ujutro i zapalio stan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara