Lopovi ukrali automobil šefu Daimler Chrysler-a

ŠEFU najvećeg svjetskog auto koncerna Daimler Chrysler, Juergenu E. Schremppu, ukraden je privatni blindirani Mercedes S 600, vrijedan 800.000 eura.

Kako u ponedjeljak javlja dnevnik Bild, pozivajući se na policijske izvore u Stuttgartu, Mercedes je ukraden još prije tri tjedna ali je Schrempp, vjerojatno iz straha za gubitak ugleda tvrtke, javnosti zatajio vijest o krađi.

Prema navodima policije, vozilo je samo 20 minuta bilo bez nadzora što je kradljivcima bilo dovoljno za utovarivanje 3,5 tona teškog Mercedesa na teretno vozilo. Policija pretpostavlja da je sigurnosni odašiljač koji se nalazio u automobilu i koji u slučaju krađe pomoću GPS sustava pokazuje gdje se automobil nalazi odmah nakon krađe onesposobljen.

Jedan djelatnik stuttgartske policije koji je htio ostati neimenovan smatra da je krađa detaljno planirana, vjerojatno po narudžbi ruske mafije te smatra da je automobil vjerojatno već odavno u inozemstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mercedes S 600 s 500 KS bio je oklopljen 5 centimetara debelim sigurnosnim staklima, sigurnosnim pločama, a spremnik za gorivo je bio osiguran od eksplozija.

Prije dva tjedna ukradeni Mercedes S 600 koji je pripadao frankfurtskoj gradonačelnici pronađen je ubrzo nakon krađe zahvaljujući odašiljaču u automobilu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara