lord robertson na oess-u

Glavni tajnik NATOa lord George Robertson, obraćajući se članovima Stalnog vijeća OESSa u četvrtak u Beču naglasio je potrebu još bolje suradnje NATOa i OESSa.

Robertson je na Stalnom vijeću OESS-a potvrdio komplementarnost i dobru suradnju dviju "partnerskih organizacija" naglasivši da se ni jedna međunarodna organizacija više ne može sučeljavati sama s novim izazovima sigurnosti i stabilnosti u 21. stoljeću te da je tim nužnija još bolja daljnja suradnja.

Glavni tajnik NATO-a posebno je kao dobar primjer naveo aktivnosti na jugoistoku Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Stalnom vijeću OESS-a pročitana je zajednička izjava Albanije, Hrvatske i Makedonije - država potpisnica Jadranske povelje u kojoj se pozdravlja posebno zalaganje Robertsona da vrata NATO-a nakon primanja novih članica i dalje ostanu otvorena za nove buduće članice.

"Pozdravljamo politički, ljudski i financijski kapital koji je NATO uložio u našoj regiji - u naše tri zemlje. Drago nam je konstatirati da su elementi NATO-vog pristupa zemljama jugoistočne Europe upravo stvaranje pravog partnerstva i članstva u euroatlantskim strukturama što je prije moguće", stoji u zajedničkoj izjavi.

Glavni tajnik NATO saveza lord Robertson sudjelovao je u četvrtak posljednji put u toj funkciji na zasjedanju Stalnog vijeća OESS-a. Na tom položaju ostaje do početka iduće godine kada će ga naslijediti nizozemski ministar vanjskih poslova Jaap De Hoop Scheffer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara