LS uputio prigovor DIP-u zbog lokacija biračkih mjesta

LIBERALNA stranka je DIP-u uputila prigovor na način postupanja u vezi određivanja lokacije biračkih mjesta od strane nadležnih izbornih povjerenstava.

"Naime, vodeći se ustavnom odredbom o odvojenosti crkve od države držimo politički neprihvatljivim da se biračka mjesta određuju u vjerskim objektima, ali i u objektima koji su u nadležnosti udruga za koje je javno poznato političko opredjeljenje.Također, poznato je da je i katolička crkva putem otvorenog pisma HBK jasno dala do znanja biračima za koju političku opciju trebaju glasovati. Zbog svega navedenog cijenimo da bi na izborima moglo doći do politički neprihvatljivog pritiska na birače od strane institucija koje se po prirodi poslanja nikako ne bi smjele miješati u politiku. Od DIP-a kao nadležnog državnog tijela, očekujemo žurnu reakciju na ovaj prigovor u nadi da će se uočeni problemi otkloniti do dana izbora. S tim u vezi molimo za povratnu informaciju o učinjenom", stoji u prigovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje je LS dobio s članova na  terenu te vijesti od HHO-a, dnevnog tiska i uvidom u popis biračkih mjesta po izbornim jedinicama ( I. III., IV., VI., VIII., IX. i X. izborna jedinica) vidljivo je da su u gotovo svim izbornim jedinicama biračka mjesta određena i u crkvama, župnim uredima, centrima Caritasa, pastoralnim centrima i drugim objektima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara