Ludo jutro u Splitu: Bandić ostavio Ostojića i pošao na kavu kod "negativnog" Keruma

U UVIJEK zanimljivom političkom Splitu, sparno jutro ponudilo je i više zanimljivih događaja. Prvi je uključivao posjet Milana Bandića splitskoj rivi, nakon kojega je postavo vidljivo da on i Ranko Ostojić očigledno nisu "u ljubavi". Također, Željko Kerum dalmatinskom je puku danas podario rezultate analize svojih uvojaka koji kažu da je negativan na droge. Aktualno prijepodne završilo je kavom zagrebačkih SDP-ovaca kod Keruma! Naravno, bez Ostojića. No, krenimo redom.  

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, Milan Bandić, obišao je birače SDP-a u Splitu! Očigledno samouvjeren u nedjeljnu zagrebačku pobjedu jutros je na splitskoj rivi nazočio konferenciji za novinare koalicije SDP-HNS koja je predstavila kandidata za župana splitsko-dalmatinskog Veljana Radojkovića. Za one koji možda ne znaju, glavni oponent Radojkoviću u drugom krugu za splitsko-dalmatinskog župana kandidat je koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Ante Sanader.

Bandić opet muljao

No, zanimljivo je bilo primijetiti očiglednu netrpeljivost između Bandića i SDP-ova kandidata za gradonačelnika Splita Ranka Ostojića, koju su danas mogli vidjeti svi splitski novinari koji su bili nazočni konferenciji. Naime, na početku pressice nije bilo Ostojića, a novinari su odmah upitali Bandića gdje je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita.

"Ma stigao sam sinoć kasno u Split i sreo se s njim. Rekao je da ima obaveza te da neće doći", rekao je malo iznervirani Bandić, da bi se nakon svega deset minuta na pressici pridružio Ostojić, koji naravno nije imao o pojma o onom što je pričao Bandić.

Da bi priča bila još i zanimljivija Milan Bandić zajedno sa svojim kako kaže "prijateljem Radojkovićem", otišao je na kavu kod Ostojićeva političkog protivnika u drugom krugu izbora za gradonačelnika Splita, Željka Keruma. Točnije, otišli su do restorana Sky koji se nalazi u trgovačkom centru Joker, a Bandić je ondje nastupio i u programu TV Dalmacije.

Nema Bandić pojma tko što kupuje

Kao i Zagrebu, Bandić je splitskim novinarima danas udijelio i par bisera iz svoje bogate riznice. Tako je odgovarajući na novinarski upit da komentira napise na Indexu kako je njegov tjelohranitelj kupio zemljište na Markuševcu površine 2500 metara kvadratnih za čak sto tisuća eura i to u kešu.

"Nemam vam ja tjelohranitelja", rekao je Bandić, na što su novinari preformulirali pitanje: "Kako je, gospodine Bandiću moguće da je Robert Ljutić zaposlen u Poglavarstvu kao zamjenik šefa Ureda gradonačelnika zadužen za sigurnost mogao za toliki novac kupiti zemljište?"

"A nemam pojma što tko kupuje", rekao je danas na splitskom suncu nervozni Bandić. No kako novinare ne bi ostavio bez njemu svojstvene verbalne artiljerije, tako je ispalio kako bi da se kandidira za gradonačelnika Hrvatske sigurno pobijedio. Na izravan upit novinara govori li o mogućnosti da se kandidira za predsjednika Bandić je lakonski odgovorio.

Milana za predsjednika!?

"E, to ste vi rekli, a ne ja", rekao je nasmiješeni Bandić dodavši nakon toga još jednom da svom političkom protivniku Josipu Kregaru neće udovoljiti te se s njime javno sučeliti.

"Svaki dan se sučeljavam s problemima građana Zagreba", rekao je Bandić na kraju. Valja podsjetiti kako na Bandića očigledno nije utjecala kritika iz središnjice njegove stranke kako je izbjegavanje sučeljavanja nedemokratsko ponašanje.

Uvojci su negativni, Ostojiću tužba

Kako bi zaokružili današnje političke vijesti iz Splita svakako treba naglasiti kako je Željko Kerum na konferenciji za novinare predočio nalaz Zavoda za sudsku medicinu iz Splita, po kojemu u uzetim uzorcima njegove kose nisu pronađeni "lijekovi, opojna sredstva, niti druga sredstva ovisnosti". Protiv Ostojića, koji ga je nazvao "Poglavica bijeli prah", najavio je i tužbu za klevetu.

"U mojoj obitelji, od nas 40, nitko ni ne puši, a kamo li se drogira", rekao je danas dobro raspoloženi Kerum.

I.Ć.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara