Luka Hodak "u kontaktu" s pokojnim Barićem: On je na drugom svijetu i dobro mu je

Luka Hodak "u kontaktu" s pokojnim Barićem: On je na drugom svijetu i dobro mu je

LUKA HODAK, HDZ-ov načelnik pitoresknog mjesta Saborsko, pred istražnom sutkinjom Županijskog suda u Karlovcu Jasminkom Jerenić Mušnjak branio se šutnjom prilikom ispitivanja o njegovom doprinosu smrti susjeda Ratka Barića. Kazao je to novinarima nakon ročišta Hodakov branitelj Zvonimir Hodak.

Zahtjev za istragu odvjetništvo je donijelo nakon razmatranja toksikološkog nalaza i vještačenja tkiva poginulog Ratka Barića. Hodak je tvrdio da je ovaj umro od srčanog udara i onda pao u vatru, dok vještačenja pokazuju da je vjerojatniji uzrok smrti - bunika.

"Moj prijatelj Ratko Barić je sada na drugom svijetu. Ali on je dobro, u stalnom sam kontaktu s njim", rekao je Luka Hodak okupljenim novinarima dok je napuštao sudnicu.

Hodak je, naime, bio domaćin "najluđeg novogodišnjeg tuluma u Hrvatskoj" koji se pretvorio u katastrofu: Barić je pronađen mrtav nasred zgarišta nasred vigvama u kojemu su slavljenici konzumirali čaj od spomenute toksične i halucinogene biljke. Ostale su uzvanike policajci pronašli po cijelom Hodakovom imanju prekrivenom snijegom uvjerene da po njima plaze zmije i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Laici k'o laici, ponijeli su alkohol"

Damir Štancl, Marko Tomšić i Ivica Hodak zbrinuti su na psihijatriji zbog teške rastrojenosti, a Hodak se naknadno sam prijavio na liječenje. Jednom je prigodom kazao za svoje goste - "laici k'o laici, ponijeli su alkohol". Upravo su oni danas davali iskaz na sudu u Karlovcu, ali detalji njihovog svjedočenja nisu objavljeni.

Ukoliko istraga urodi plodom, a Hodaka na sudu proglase krivim, mogao bi biti osuđen na jednu do osam godina zatvora. Tereti ga se djelo protiv opće sigurnosti. Prilikom pretrage njegovog imanja pronađena je i  automatska puška i 122 komada streljiva, pa ga je zbog nedozvoljenog držanja oružja sud u Ogulinu krajem ožujka osudio na tri mjeseca uvjetne zatvorske kazne.

A.B./P.V.
Foto: Danijel Tuškan (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara