Luki Pezelju će ipak suditi u Splitu

IAKO je odvjetnik Luke Pezelja, Željko Gulišija tražio izuzeće v. d. predsjednice Županijskog suda u Splitu, Marice Šćepanović, Vrhovni sud je to odbio pa će se suđenje odvijati u Splitu.

Pezeljev odvjetnik je tražio da se iz suđenja izuzmu i svi suci sa Županiskog suda u Splitu jer smatra kako se mediji utjecali na sliku njegova klijenta u javnosti zbog čega je on već optužen krivim, javlja Radio Dalmacija. No, Vrhovni sud se s tim nije složio navodeći da su mediji samo opširno izvještavali i komentirali moguće kazne, što se radi i u sličnim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana sutkinja Marica Šćepanović će odlučivati hoće li se sa suđenja zaista izuzeti svi suci splitskog Županijskog suda. Podsjećamo, Luku Pezelja se tereti da je 5. siječnja u Trilju upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf i opazio otprije mu poznatu Kristinu Šušnjaru te je u cilju da s njom protiv njezine volje ostvari spolni odnos, zaustavio vozilo i ponudio joj prijevoz do Sinja. Automobilom ju je odveo na zabačeno mjesto no nije ju uspio silovati zbog njenog jakog otpora. Zatim ju je do smrti izudarao francuskim ključem, a njeno mrtvo tijelo bacio u obližnji ponor i prekrio granjem.

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara