Luki Pezelju će ipak suditi u Splitu

IAKO je odvjetnik Luke Pezelja, Željko Gulišija tražio izuzeće v. d. predsjednice Županijskog suda u Splitu, Marice Šćepanović, Vrhovni sud je to odbio pa će se suđenje odvijati u Splitu.

Pezeljev odvjetnik je tražio da se iz suđenja izuzmu i svi suci sa Županiskog suda u Splitu jer smatra kako se mediji utjecali na sliku njegova klijenta u javnosti zbog čega je on već optužen krivim, javlja Radio Dalmacija. No, Vrhovni sud se s tim nije složio navodeći da su mediji samo opširno izvještavali i komentirali moguće kazne, što se radi i u sličnim slučajevima.

Ovih dana sutkinja Marica Šćepanović će odlučivati hoće li se sa suđenja zaista izuzeti svi suci splitskog Županijskog suda. Podsjećamo, Luku Pezelja se tereti da je 5. siječnja u Trilju upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf i opazio otprije mu poznatu Kristinu Šušnjaru te je u cilju da s njom protiv njezine volje ostvari spolni odnos, zaustavio vozilo i ponudio joj prijevoz do Sinja. Automobilom ju je odveo na zabačeno mjesto no nije ju uspio silovati zbog njenog jakog otpora. Zatim ju je do smrti izudarao francuskim ključem, a njeno mrtvo tijelo bacio u obližnji ponor i prekrio granjem.

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara