MACA POPAPALA JEZIK Pupovac lani žestoko reagirao na Brkića, sada šuti jer se uskoro dijele fotelje

MACA POPAPALA JEZIK Pupovac lani žestoko reagirao na Brkića, sada šuti jer se uskoro dijele fotelje

Foto: FAH

DANAS je u hrvatskim medijima dosta prašine podigla izjava HDZ-ovog Milijana Brkića, koji je u popodnevnim satima prije sjednice Predsjedništva HDZ-a izjavom žestoko bocnuo Milorada Pupovca.

> Brkić je danas (opet) bubnuo prilično opasnu izjavu na račun Srba, hoće li Plenković reagirati?

"Pupovac i manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sustav i  smjer Vlade. I podsjetio bih na ono što sam već govorio u medijima, da je ovo hrvatska država. Da u Hrvatskoj, uz nacionalne manjine koje imaju itekako zajamčena ustavna prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati. I da je ovo naša zemlja, a ne nečija tuđa. I zamislite kako bi to bilo kad bih ja odavde govorio kako će gospodin Vučić rekonstruirati srpsku vladu, tko sam ja da to govorim", rekao je Brkić.

Nije dugo trebalo čekati na Pupovčevu reakciju, no ista je bila pomalo neočekivana.

Danas odgovara šutnjom

"Danas ih je više posegnulo za mojim imenom. Ja za njihovim ne kanim posezati. Posebno ne danas i ne ovdje. Danas i ovdje, u Hrvatskoj, za svakog pa i za mene kao njezina državljanina i narodnog zastupnika, postoje neusporedivo važnije stvari i od mojeg imena i od imena onih koji za njim posežu.

U ime tih važnijih stvari odgovorit ću im javnom šutnjom čak i na ono na što u nekim drugim danima i nekim drugim prilikama ne bih šutio", napisao je Pupovac.

Jučer najavljivao borbu protiv takvih izjava

No, Pupovac zaboravlja, slučajno ili namjerno, da je lani najavljivao borbu upravo protiv ovakvih Brkićevih izjava. Tada je pozornica sukoba bila praktički jednaka, a Brkić je Pupovca prozvao nakon što je on prozvao HDZ zbog porasta slučajeva etnički motiviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj.

"Osobne frustracije svakog od nas, ako se u određenom trenutku nekakvi benefiti koje smo imali do sada možda smanje i režu, pa se to pravičnije podijeli, to je njegovo pravo, ali s time ne treba kontaminirati javnost. S nekakvom paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen pa tako ni Pupovac, a ako je ugrožen, onda neka ode tamo gdje neće biti ugrožen", poručio je u ožujku 2016. godine Brkić Pupovcu.

Tada je Pupovčeva reakcija bila znatno oštrija.

Važnije stvari

"Što se tiče sigurnijeg mjesta, niti sam ga tražio niti ću ga tražiti, kako zbog sebe tako ni zbog onih koje predstavljam jer ovo je moja zemlja kao i zemlja onih koje predstavljam. Samo da još jednom podsjetim - borili smo se i borit ćemo se protiv ovakvog govora kakvu god silu on predstavljao", neumoljiv je bio Pupovac.

Danas se takav govor ponovio, no izostala je borba koju je Pupovac najavio. U objašnjenju te činjenice, Pupovac se poziva na "važnije stvari".

S obzirom da Hrvatsku čekaju pregovori oko preslagivanja Vlade i saborske većine, postavlja se očigledno pitanje - jesu li te važnije stvari fotelje?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara