Maček: Politikom se ne bi smio baviti nitko tko nema kuću, dva auta i 50.000 eura ušteđevine

GLASNOGOVORNIK Vlade Ratko Maček komentirajući 15-ak luksuznih satova premijera Sanadera koji su navodno vrijedni oko 150.000 eura kazao je kako bi bilo poželjno da svi ljudi prije stupanja na neku državnu dužnost steknu određeni imetak kako ne bi kroz politiku rješavali svoju životnu egzistenciju.

"Mislim da se visokom politikom ne bi smio baviti nitko tko nema kuću, dva auta i barem 50.000 eura ušteđevine. Tko će premijeru koji živi u stanu od 30 kvadratnih metara vjerovati da može rješavati probleme građana? Bivši ministar Mato Crkvenac tvrdio je da ima samo stari golf i stan, je li on kvalitetno mogao voditi državne financije?" - pita se Maček u razgovoru za Novi list.

Maček je nadodao i kako i Milan Bandić te Radimir Čačić imaju i više satova nego Sanader. "Osim toga Čačić je premijerski kandidat, a raspolaže s imovinom vrijednom nekoliko stotina milijuna kuna" - dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko posjeduje aute, jahte ili bunde, a premijer već 30 godina skuplja satove. On je 14 godina živio i radio u inozemstvu gdje je imao firmu i u Hrvatsku se nije vratio sa zavežljajem već s tada najnovijim Mercedesom, a onda je svojim novcem kupio i kuću." - rekao je Maček dodajući kako nitko ne smije biti anitelitistički raspoložen.

A.H.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara