Mačeka dobro nasmijalo naše pitanje zašto danas nije bio uz Kosor: Pa, nisam ja u predsjedništvu HDZ-a!

Mačeka dobro nasmijalo naše pitanje zašto danas nije bio uz Kosor: Pa, nisam ja u predsjedništvu HDZ-a!

Foto: Arhiva

"NISAM još ništa dobio", rekao je na prvu Ratko Maček bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a te desna ruka Ive Sanadera, govoreći o istrazi Uskoka protiv HDZ-a. Naime, Uskok službeno istražuje Mačeka, kao i bivšeg glavnog tajnika Ivana Jarnjaka zbog sumnje da su bili glavni organizatori nelegalnog izvlačenju novca iz državnih tvrtki kako bi se u gotovini plaćale predizborne kampanje te određeni ljudi u kampanjama te pojedini članovi stranke.

Maček nestrpljivo čeka službenu obavijest

"Da, još uvijek očekuje dopis kako bi o tome bio i službeno obaviješten. Jedva čekam poziv Uskoka kako bi o tome govorio te na takav način odagnao sumnje sa sebe", rekao je Maček u razgovoru za Index no nije htio ulaziti u detalje no poznat je od prije njegov stav, kojeg je izrekao u ranijim razgovorima za Index kako je riječ o "prljavoj kampanji" koja traje već duže vrijeme te "namjernim i ružnim podmetanjima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, Mačeka je dobro nasmijalo naše pitanje kada smo ga upitali zašto jutros nije bio na izvanrednoj konferenciji za novinare vrha HDZ-a gdje su šefica stranke Jadranka Kosor te Ivan Jarnjak pokušali objasniti kako se HDZ-a našao pod istragom Uskoka.

Tko se zadnji smije...

"Ha, ha, ha. Pa što bih sad bio tamo s njima. Pa nisam vam ja član predsjedništva stranke. Ha, ha. Smiješno je to što pitate", zaključio je na kraju Maček.

No do sada se Maček uredno pojavljivao na bitnijim stranačkim konferencijama za novinare, ali i na HDZ-ovim sjednicama. Njegov današnji izostanak ispao je - dobra šala.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara