Mađari odgovorili ministru Paneniću: "Pa nema dogovora Vlade i MOL-a još od 2014. godine"

Mađari odgovorili ministru Paneniću: "Pa nema dogovora Vlade i MOL-a još od 2014. godine"

Foto: FAH

"MI SE u potpunosti slažemo da dva glavna dioničara trebaju izravno raspravljati o budućnosti rafinerijskog poslovanja INA-e, budući da treba postojati uzajamno razumijecanje za napredak i donošenje strateških odluka, bilo da se radi o budućnosti Siska ili razvoju Rijeke. Sporazum o tim pitanjima služit će najboljem interesu u INA-i, jer će bez rješavanja tih strukturalnih pitanja  rafinerijsko poslovanje INA-e nastaviti trjpeti i bit će neprofitno, čak i u poticajnom vanjskom okruženju. MOL, kao strateški partner Vlade Hrvatske, je oduvijek bio predan raspravljanju o poslovnoj strategiji i budućem razvoju INA-e, ali nažalost nije dobio priliku to učiniti od srpnja 2014. godine", kažu za Index iz mađarskog MOL-a komentirajući jučešnje izjave ministra  gospodarstva Tomislav Panenić. 

Panenić: Bez dogovora nema ni odluke

Naime, Panenić je jučer izjavio da je bez konačnog dogovora dvaju najvećih dioničara u Ini - hrvatske države i mađarskog MOL-a - neprimjereno donositi odluke kao primjerice o slanju sirove nafte na preradu iz sisačke rafinerije u riječku, što bi mogla biti naznaka o gašenju sisačke rafinerije.   

"Bez konačnog dogovora između dva najveća dioničara u Ini, Republike Hrvatske i MOL-a, mislim da je neprimjereno poduzimati ovakve aktivnosti. Tu apeliram na razumijevanje svih koji su uključeni u to, to treba proći sva tijela, ne samo izvršne direktore, čije je postojanje upitno, nego to mora biti prezentirano na Upravi, na Nadzornom odboru i naravno na skupštini između glavnih dioničara", kazao je Panenić.

U MOL-u smatraju kako tih dogovora nema još od srpnja 2014. godine, kao ni razgovora o  poslovnoj strategiji.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara