Mađarski film najbolji na filmskom festivalu u Bruxellesu

NAGRADA Iris za najbolji film na europskom filmskom festivalu u Bruxellesu, vrijednu 10.000 eura, dobio je u proteklog vikenda film "Pleasant Days" Mađara Kornela Mundrucza, priopćili su organizatori.

"Pleasant Days" (Szep Napok), drugi redateljev film, raščlanjuje teške odnose između brata i sestre, uz priču o nesretnoj ljubavi.

Nagrada "SN Brussels Airlinesa" za najboljeg glumca pripala je Norvežaninu Akselu Hennieju za ulogu u "Jonnyju Vangu" (Norveška, redatelj Pal Gengenbach), a za najbolju glumicu Ruskinji Marini Zubanovoj za ulogu u "With love, Lilya" (Rusija, redatelji Larisa Sadilova i Genadij Sidorov).

Nagrada "TV RTBF-a", belgijske televizije na francuskom jeziku, također je pripala filmu "Pleasant Days". Film je dobio jamstvo za distribuciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagradu "TV Canvas" belgijske televizije na nizozemskom jeziku VRT dobio je film "Tussenland" Eugenie Jansen (Nizozemska). I on je dobio jamstvo za distribuciju.

Posebna je nagrada dodijeljena filmu "The death of Klinghoffer" Britanca Pennyja Woolcocka.

Ovogodišnji europski filmski festival u Bruxellesu, oživljen nakon jednogodišnje stanke, nanovo je bio usmjeren na debitantska i druga po redu redateljska ostvarenja.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara