Mađarski veleposlanik: Dobro je da idete u Bruxelles po mišljenje, ali prijedlog vam je uvredljiv!

Mađarski veleposlanik: Dobro je da idete u Bruxelles po mišljenje, ali prijedlog vam je uvredljiv!

Foto:Arhiva

"PRIJEDLOG Vlade Jadranke Kosor vrijeđa veoma ozbiljna načela unutarnjega tržišta, temeljne slobode nastanjivanja, princip isključivanja diskriminacije ili proporcija", istaknuo je u razgovoru za mađarsku novinsku agenciju mađarski veleposlanik Gábor Iván govoreći o prijedlogu zakona koji bi omogućio da nitko osim hrvatske vlade u Ini ne može steći veći vlasnički udio veći od 49 posto.

Pohvalio jer je Kosor prvo pitala Bruxelles

Mađarski veleposlanik pohvalio je zapravo službeni Zagreb, što su sporni zakon o Ini, prvo poslali u Bruxelles zbog zauzimanja stajališta a nisu poslali u zakonsku proceduru. No mišljenje kako je Bruxelles na to neće pristati jer prijedlog zakona "jednosmisleno vrijeđa slobodno kretanje kapitala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također osvrnuo se se na i na dio koji kaže da je Vlada zapravo bila primorana na taj prijedlog zakona jer "su se dogodile moguće korupcijske radnje u razdoblju sklapanja dioničarskih ugovora". Mađarski veleposlanik smatra da zasnivanje prijedloga zakona na pretpostavkama je u suprotnosti s onim što propagira Europska unija.

Ako sumnjate u korupciju, onda to i ispitajte

"Ako se pojavi sumnja u korupciju,  neka to ispitaju tijela pravosuđa", naglasio je mađarski veleposlanik koji se nada da do parlamentarnih izbora zakon neće biti usvojen. Isto tako mađarski veleposlanik začuđen je činjenicom kako su mnogi iskazi iz DORH-a i USKOK-a a koji se tiču MOL-a i INE, završili u medijima, što nije "prihvatljiva praksa". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara