Madžarski Mol darovao 300 tisuća kuna za razminiranje u Sisačko-moslavačkoj županiji

MADŽARSKA naftna tvrtka MOL, Inin strateški partner, darovala je danas 300 tisuća kuna Zakladi "Hrvatska bez mina" Hrvatskog centra za razminiranje namijenjenih razminiranju 30 tisuća četvornih metara prostora u Sisačkomoslavačkoj županiji.

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu darovnicu su potpisali ravnatelj HCR-a Otto Jungwirth, upravitelj Zaklade "Hrvatska bez mina" Branko Bošnjak i glavni izvršni direktor grupacije MOL Gyorgy Mosonyi u nazočnosti potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Zahvalivši MOL-u na daru, ravnatelj HCR-a Otto Jungwirth istaknuo je da su mine zaostale iz Domovinskog rata golem problem te da je minski sumnjivo još oko dva posto hrvatskog teritorija. Podsjetio je da je od 1998. za razminiranje potrošeno oko milijardu i 400 milijuna kuna, od toga milijardu iz državnog proračuna. Ova je godina presudna za rješavanje minskog pitanja u Hrvatskoj jer će se po dinamici rada moći zaključiti hoće li Hrvatska biti čista od mina do 2010., ocijenio je Jungwirth i dodao da će ta dinamika ovisiti o ulaganjima u razminiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni izvršni direktor MOL-a Gyorgy Mosonyi rekao je da je ta tvrtka kao Inin strateški partner postala dijelom i hrvatska te da zato dijeli odgovornost i za razna društvena pitanja u Hrvatskoj. Naglasio je da MOL sudjeluje u mnogim dobrotvornim akcijama i projektima u Madžarskoj i regiji.

Na daru MOL-a zahvalila je i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, pozvavši i druge gospodarske tvrtke da pomognu u rješavanju minskog pitanja u Hrvatskoj.

(Hina) xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara