Majka je ubojicu iz Splita dugo zlostavljala, njega i braću mlatila je po glavi

Majka je ubojicu iz Splita dugo zlostavljala, njega i braću mlatila je po glavi
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook

MAJKA Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, osuđena je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog zlostavljanja svojih sinova, piše Dalmatinski portal.

Prema presudi, osam godina ih je u obiteljskom stanu učestalo udarala i grebala po glavi i tijelu, gotovo svakodnevno grubo vrijeđala i omalovažavala te prijetila. Najstarijem Filipu bilo je tek pet godina, a ostali su bili još mlađi. Prema onome što je utvrdio splitski sud, osumnjičeni za varoška ubojstva do trinaeste godine bio je izložen grubom nasilju vlastite majke koje je potrajalo punih osam godina. 

Više mjeseci je ne bi bilo kući

Etel Zavadlav osuđena je i što nije brinula o školovanju, zdravlju i higijeni djece. Odlazila je od kuće po više mjeseci, a nikome ne bi rekla gdje ide i kada će se vratiti. Proglašena je krivom za tri kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta i za svako je djelo pojedinačno dobila po šest mjeseci zatvora. 

Na suđenju je djelo priznala i izjavila da joj je žao. Obećala je da se više neće ponoviti. 

Filipova obitelj godinama se nalazi pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, a djelatnica zadužena za obitelj saslušana je tijekom ovog postupka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara