Majka ubojice: Bio je rastrojen, uzeli su mu sav novac, nije imao za hranu

Majka ubojice: Bio je rastrojen, uzeli su mu sav novac, nije imao za hranu
Foto: Milan Sabic/Pixsell, Facebook

SUDAC istrage splitskog Županijskog suda odredio je u ponedjeljak istražni zatvor Filipu Zavadlavu (25), osumnjičenom za trostruko teško ubojstvo i općeopasnu radnju, potvrdio je glasnogovornik suda Damir Romac.

Istražni zatvor mu je određen zbog straha da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela. Osumnjičenik je bio nesposoban davati svoju izjavu, stoga je pozvana sudska psihijatrica koja je ocijenila da on nije raspravno sposoban zbog čega će biti upućen u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu.

Njegova majka Etel Zavadlav za Jutarnji je iz Austrije komentirala slučaj. Za sve je, kaže, doznala jučer. U Hrvatsku stiže krajem siječnja.

Kaže da njen sin nije spavao 20 dana u komadu te da je bio rastrojen.

Tvrdi da su ga ubijeni mladići maltretirali.

"Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod jer nije imao ni za hranu. Smršavio je osam kilograma u mjesec dana. Na brod se, kao časnik palube, trebao ukrcati ove sedmice", kaže majka.

Tvrdi da je na dan ubojstva mislio otići u bolnicu na psihijatriju zbog suicidalnih misli.

"Spominjao je suicid, bacanje pod vlak i slično, ali nikada ovakav užasan ishod. No otac ga je spriječio u odlasku u bolnicu jer je smatrao da se poslije toga neće moći nigdje zaposliti", tvrdi majka.

Zajedno bili osuđeni

Majka je, što se ranije pisalo, zajedno s mladićem bila osuđena zbog pljačke.

Filip Zavadlav osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka također godinu dana s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine.

Kako je opisano u presudi, u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj ulici te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne videokamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu dok je sin provaljivao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara