Majku brutalno pretučene tinejdžerice morali smirivati na sudu zbog Daruvarca

Majku brutalno pretučene tinejdžerice morali smirivati na sudu zbog Daruvarca
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

DANAS je nastavljeno suđenje 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu, monstrumu koji je divljački u zadarskom kafiću premlatio 18-godišnju tinejdžericu.

Kako smo već pisali, na početku današnjeg ročišta sud je donio odluku da se ostatak suđenja zatvori za javnost. 

Sudac je tako uvažio zahtjev Tužiteljstva koje je zahtjev podnijelo jer je, kako su obrazložili, Kovačevićeva obrana na jučerašnjem ročištu iskoristila svjedočenje svjedokinje, vlasnice kafića u kojem se dogodio napad, kako bi na najgrublji način ocrnila žrtvu.

Majku pretučene djevojke morali smirivati kad su u sudnicu doveli monstruma koji joj je pretukao kćer

Majka 18-godišnjakinje koja je bila u sudnici vidljivo se uznemirila kada je iz zatvora doveden Daruvarac, na što joj je podršku pružila Dragana Marina iz sudskog Odjela za zaštitu i podršku svjedocima, javlja zadarski.hr

Ona je danas saslušana iza zatvorenih vrata, dok se 18-godišnjakinja, kako je rečeno, oporavlja od posljedica operacije kojoj je podvrgnuta nakon ozljeda pa nije mogla doći na ročište iako je njezino saslušanje bilo predviđeno za danas. 

"Oštećena je prije dva dana došla iz Kliničke bolnice Dubrava i trenutačno je na sedativima i lijekovima protiv bolova koji uzrokuju umirenje i spavanje", rekao je njezin odvjetnik Milan Petričić.

Sudi mu se za tešku tjelesnu ozljedu i prijetnju

Monstrum čija je fizička okrutnost zgrozila Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Djevojci je najprije 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao a će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, tinejdžericu udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozljedi, počeo ju je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Djevojka je potom pobjegla u kafić, a on ju je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Svjedoci izbjegavaju dolazak na sud

Podsjetimo, u dosadašnjem tijeku suđenja vlasnica kafića u kojem se dogodio brutalni napad rekla je da je sporne večeri bila na terasi, pa nije vidjela što se događa u kafiću. Potvrdila je i da je njezin kafić opremljen s tri nadzorne kamere, ali nije znala odgovoriti na pitanje zašto nije pregledala snimku. 

Dan ranije trebao je svjedočiti i njezin suprug, ali se opravdao probavnim problemima. Jedna je svjedokinja pak ustvrdila da nema kome ostaviti djecu i tako je izbjegla svjedočenje, a treći svjedok nije se uopće opravdao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara