Makarska: Kućno smeće "putuje" u općinu Biskupiju pored Knina

GRAD Makarska napokon je, gotovo dva mjeseca nakon zatvaranja odlagališta na Biokovu, problem odlaganja komunalnog otpada riješio dogovorom s općinom Biskupijom kod Knina, tako da će otpad odlagati na stotinjak kilometara od Makarske udaljeno neuređeno odlagalište u Vrbniku.

Godišnja naknada za uporabu toga odlagališta stoji milijun kuna, koliko je stajalo i odlaganje smeća na Biokovu u općini Podgori, rekao je makarski gradonačelnik Ante Novak na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva, koje je prihvatilo Prijedlog suradnje biskupijske općine s Makarskom o odlaganju komunalnog otpada na neodređeno vrijeme.

Grad Makarska će osim plaćanja ekološke pristojbe urediti odlagalište, zatrpavati odloženi otpad, napraviti i održavati prilaznu cestu, osigurati tehnička sredstva i nabaviti otvorene kontejnere za mjesta u biskupijskoj općini i njihov komunalni otpad dva puta na mjesec prevoziti na odlagalište, rekao je Novak.

Dogovor se, međutim, odnosi samo na kućni otpad, a odlaganje građevnog otpada i bijele tehnike još nije riješeno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makarani računaju na odvoženje smeća na odlagalište u Vrbniku dok se izgradi pogon za komunalni otpad ili nađe bliže mjesto za privremeno odlagalište.

U Makarskoj se izvan sezone prikupi 65 do 80 prostornih metara kućnog smeća za koje je grad u proteklo vrijeme tražio privremeno odlagalište u svim gradovima i općinama na području od Dubrovnika do Gračaca.

Dogradonačelnik Siniša Srzić je rekao da je jutros policija iz Drniša na nečiju dojavu blokirala kamione makarskoga komunalnog poduzeća na izlazu s odlagališta kod Biskupije, no da je nesporazum prevladan čim ih je grad obavijestio o dogovoru.

Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog odluke o gradskom proračunu za 2004. od 68 milijuna kuna koji je za 10-ak posto veći od ovogodišnjega, jer su planirana veća zaduženja za rješenje komunalnih i socijalnih problema grada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara