Makarska - održana vježba spašavanja unesrećenih

U okviru međunarodnog seminara obuke u spašavanju ranjenih i ozlijeđenih u prometnim nesrećama "Dalmate Divulje 2004.", u Makarskoj je danas uspješno izvedena vježba spašavanja na strmom i teškom terenu kod Brela. L

Koordinacijom spasilaca iz osam zemalja iz područja regije, među kojima su bili i pripadnici hrvatske Gorske službe spašavanja, vatrogasnih i postrojbi MUP-a, unesrećeni su izvučeni iz provalije pokraj jadranske ceste.

Profesionalac splitske Gorske službe spašavanja Edo Retelj rekao je da je za današnju vježbu izabran predio Vrulja kod Brela jer su tu česte prometne nesreće - prošle ih je godine bilo dvadesetak.

Obuku vode francuski stručnjaci iz nacionalnog centra Florac, na čelu s instruktorom Fredericom Robertom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima voditeljice izobrazbe i uvježbavanja u Regionalnom središtu za pružanje pomoći u uklanjanje posljedica katastrofe iz Divulja kod Splita Boje Ostojić, ovih dana vježba se dio obuke tzv. GRIMP ili tehnika spašavanja na vertikali.

Taj je Regionalni centar, uz Veleposlanstvo Republike Francuske, organizator međunarodnog seminara "Dalmate Divulje 2004."

Međunarodna obuka u spašavanju ranjenih i ozlijeđenih u prometnim nesrećama nastavlja se na strmim padinama Vrulja kod Brela, a idućih dana i na širem splitskom području.

(Hina) xvrib yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara