Makarske klape rekle "ne" Thompsonu: Htio je da mu pjevamo džabe, jer je to čast

Makarske klape rekle "ne" Thompsonu: Htio je da mu pjevamo džabe, jer je to čast

KLAPE Adrion, Garbin i Stara Srdela iz Makarske odbili su pjevati na Thompsonovom koncertu, jer ih ovaj nije htio platiti. Thompson i njegova menadžerica Dijana Tičić rekli su im da je u drugim gradovima praksa da sve prateće skupine nastupaju besplatno pa je isti novčani iznos ponuđen i njima, piše Makarska kronika.

Pjevali HDZ-u i SDP-u, ali ne "zbog časti" nego šuške

"Odmah nam je postavila uvjet, a to je da otpjevamo 'Croatio iz duše te ljubim', na što je moje pitanje bilo - koliko se to plaća. No ona je odgovorila da se radi o besplatnom nastupu i da se po istom principu radi i u drugim gradovima, naglasivši kako bi nam to trebala biti čast. To nisam htio prihvatiti jer ne znam zašto bismo mi nekome tko zarađuje na koncertu pjevali besplatno, a istovremeno svrstavali sebe u neku klasu. U predizbornoj kampanji pjevali smo i HDZ-u i SDP-u, ali za novce, i ne znam zašto bi u ovom slučaju bilo drugačije. Uostalom, zašto bi meni koji sam 40 godina u glazbi, bila čast pjevati Thompsonu koji je tek desetak godina u glazbi", komentirao je Milan Jakić, voditelj klape Stara Srdela kojega je prošlog utorka također kontaktirala Thomsonova menadžerica.

"Ponuda je bila jedino da pjevamo besplatno"

Uz prenaporan tempo koji je ovaj tjedan imala klapa Adrion, ponuđena im je čast Thompsonu zapjevati '"U boj, u boj" i "Vjetre s Dinare", za džabe na makarskom stadionu.

"Imali smo ovaj tjedan već imali dogovorene nastupe gotovo svaku večer, pa bi to bilo previše", kazao je član klape Adrion Zvonko Gilić, obrazlažući kako je "ponuda bila jedino da pjevamo besplatno", uz istu argumentaciju kao u slučaju Stare Srdele, pa su odbili.

Tičić: Klape su rekle "da"

Sve što su Kronici rekli članovi klapa, opovrgnula je Dijana Tičić, koja tvrdi da ju tjednik nije nazvao kako bi provjerio te navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ništa nije istina. Makarske klape rekle su Thompsonu 'da', no dan kasnije su nam se javili i počeli postavljati uvjete - promocije albuma, pjesama, plus honorar", tvrdi Dijana Tičić. Ona kaže da nikakvog spominjanja "časti zbog nastupa na koncertu Thompsona" nije bilo.

"Kada su počeli postavljati te uvjete, jedine dvije riječi koje su oni od mene čuli su - hvala lijepa", kaže Tičić, dodajući kako su klape cijelom ovom pričom samo htjele privući pozornost.

Dakle, njena riječ protiv njihove.

Ton-majstor mlade ustaše nadglasao Iron Maidenom

Koncert je ipak održan 5. kolovoza, prisustvovalo mu je tri tisuće ljudi i prošao je po uhodanom receptu, no bez težih incidenata. Kako javlja isti tjednik, moglo se prigovoriti na standardni poklič "Za dom spremni", za koji je Thompson rekao da je stari domoljubni pozdrav, "bez obzira što boljševici govorili", par prošvercanih ustaških šahovnica i nekoliko tinejdžera koji su skandirali "Srbe na vrbe", koje je sredio ton-majstor.

On je glazbu engleskog metal banda Iron Maidena, koju je puštao cijelo vrijeme, pojačao je do kraja i golobradu dječurliju utopio u gitarskoj distorziji koja je dopirala sa zvučnika, navodi Kronika.

A.B.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara