Makarski komunalaci blokirali magistralu

U ORGANIZACIJI Grada Makarske od 9 do 12 sati trajala je prosvjedna akcija gradskih komunalnih službi tijekom koje su kamioni makarskog komunalnog poduzeća, vatrogasaca i gradskog vodovoda u dvije kolone između Baškog Polja i Drašnica na Jadranskoj turističkoj cesti vozili najnižom dopuštenom brzinom upozoravajući tako na nebrigu nadležnih službi Županije i države oko zbrinjavanja makarskog otpada.

Prosvjedna akcija nazvana je "Banac" jer makarske gradske vlasti ministra Ivu Banca smatraju glavnim krivcem za stanje u vezi s makarskim komunalnim otpadom.

Zbog spore vožnje dviju organiziranih kolona kao i radova na dijelu državne ceste D8 od Veprica nedaleko od Makarske do Baškog Polja, na tom dijelu jadranske ceste iz Makarske je prema Splitu stvorila se kolona vozila duga nekoliko kilometara, izvješćuju u makarskom Centru za obavješćivanje.

Kolona vozila je i od Makarske prema Dubrovniku, pa se zbog velike gužve u prometu na prilazima Makarskoj pozivaju vozači da budu strpljivi. Iz Gradskog poglavarstva poručuju vozačima koji planiraju putovati prema Makarskoj da odgode putovanje ako je to moguće.

Priveden komunalni redar

Makarski policajci priveli su komunalnog redara Tonija Skaku, sudionika prosvjedne blokade.


Po izvješću makarskog dogradonačelnika Siniše Srzića, Skako je neosnovano priveden u Policijsku postaju i zbog šoka pri privođenju, dodao je, zatražio je liječničku pomoć koja mu je popodne pružena u makarskom Domu zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nije trebala intervenirati u Krvavici, nego u Donjoj Gori na Biokovu kad su prosvjednici prije 58 dana zatvorili odlagalište komunalnog otpada na kojemu se godinama odlagalo smeće s cijelog Makarskog primorja, ocijenio je dogradonačelnik Srzić. Policija tada nije djelovala, a nije objasnila ni svoj "pasivan" odnos prema prosvjednicima na Biokovu, istaknuo je.

Gradsko poglavarstvo sinoć je proglasilo stanje elementarne nepogode zbog nemogućnosti odlaganja komunalnog otpada jer je zbog protivljenja lokalnog stanovništva odlaganju makarskog otpada otkazan ugovor s općinom Biskupija pokraj Knina.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara