Makarski otpad: Prosvjednici s kamenih vrata za sutra najavljuju prosvjed

TEŠKOĆE s odlaganjem makarskog gradskog otpada, započete potkraj listopada prošle godine zatvaranjem odlagališta u Donjoj Gori na Biokovu, nastavljaju se i s novopredloženom lokacijom na Kamenim vratima, jer mještani obližnjih Gornjih Igrana, Brikve, Dugih Njiva i okolnih zaseoka i za sutra najavljuju prosvjed, očekujući dolazak radne grupe iz Županije koja treba utvrditi pogodnosti te lokacije.

Na Kamenim vratima na Biokovu između Gornjih Igrana i Brikve jučer su se okupili prosvjednici koji su spriječili makarsko izaslanstvo da pregleda lokaciju prije početka istražnih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Makarska se ovih dana uredno čisti i smeće odlaže na privremenu odlagalištu na otvorenom skladišnom prostoru Agrokora na gradskom području Volicije u Makarskoj. Na tom prostoru je, kaže Željko Bagarić, direktor Komunalnog poduzeća, odloženo te mrežama i utezim zaštićeno od raznošenja i vjetra više od 300 prostornih metara kućnog smeća. S obzirom na ograničen prostor otvorena skladišta, privremeno pretvorena u odlagalište otpada, grad može računati na još dan-dva prikupljanja i odlaganja smeća na Voliciji, a već od nedjelje smetlari neće imati kamo odlagati kućni otpad, dodaje Bagarić.

Pročelnik Gradskog odjela za gospodarstvo Mladen Milunović kaže kako pomaka u odlaganju smeća nema i nedavna odluka Ekostožera za sada bez učinka, a gradonačelnik Ante Novak ističe kako je na potezu Ekostožer koji je obećao da će provesti splitsku odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara