MAKEDONIJA: POKRENUTA AKCIJA VOJSKE I POLICIJE PROTIV EKSTREMISTA

Na sjeveru Makedonije pokrenuta je zajednička akcija vojske i policije protiv naoružanih albanskih skupina u području oko sela Brest, priopćilo je u nedjelju makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova. L

Brest se nalazili u blizini sela Vaksince i Lojane, koja su od srijede pod kontorlom albanskih ekstremista koji se predstavljaju kao članovi Albanske nacionalne armije (ANA).

Ministarstvo nije objavilo točno vrijeme početka akcije, čiji je cilj "stabilizirati stanje i omogućiti sigurnost u većem dijelu regije oko Bresta u kojoj su stacionirane oružane skupine". Razvoj akcije nadziru predstavnici Europskih vojnih snaga (Eufor), EU-a i OESS-a.

Izvori bliski makedonskoj policiji za France presse su izjavili kako je akcija počela u nedjelju ujutro te da cijelo područje nadlijeću helikopteri, a lokalno stanovništvo potvrdilo je da su se ondje tijekom jutra mogli čuti pucnjevi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi stanovnici napustili su selo Brest te su krenuli prema Lipkovu i Kosovu. Stanje u Lipkovu vrlo je napeto. Ondje je također pojačana prisutnost policije.

Albanac po imenu Ilir Duraku, koji se predstavio kao glasnogovornik ANA-e, u telefonskom razgovoru za France presse rekao je da je u blizini sela Malina, gdje traje akcija makedonskih snaga, poginuo jedan civil te dva člana ANA-e. Duraku nije želio kazati s kojega mjesta zove.

(Hina) mh rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara