Makedonski novinar u Zagrebu: Razotkrit ću ulogu mafije i politike u pogibiji Toše Proeskog

Makedonski novinar u Zagrebu: Razotkrit ću ulogu mafije i politike u pogibiji Toše Proeskog

Foto: Glas Slavonij, Index

"PROMETNA nesreća kod Nove Gradiške u kojoj je 'poginuo' Toše Proeski nikad se nije dogodila", izjavio je za Index makedonski novinar Zoran Božinovski, koji je stigao u Zagreb i u 10 sati će javno predstaviti detalje svog 4-godišnjeg istraživanja o pogibiji makedonskog pjevača.

"Da prometne nesreće ni tijela za obdukciju nije bilo, to tvrdim zadnje tri godine. Toše Proeski je još u ljeto 2006. od nove makedonske vlasti predvođene premijerom Nikolom Gruevskim, prokužen da je s menadžericom Ljiljanom Petrović zatajio porez", navodi Božinovski.

Od prosinca 2006., nastavlja makedonski novinar, cijeli je Tošin menadžersko-producentski tim bio pod istragom za pranje novca iz Kuvajta.

"Prema svim mojim saznanjima, bili bi uhićeni da su se vratili s puta po Hrvatskoj. Cijela 'nesreća' kod Gradiške bila je samo loša filmska produkcija", izjavio je za Index.

Novčane transakcije oko pjevača navodno je pratila i makedonska Direkcija za sprječavanje pranja novca te je svoja saznanja prenijela Specijalnom tužiteljstvu Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužitelj Jovan Ilijevski od prosinca 2006. do danas nije o tome pokrenuo istragu, osim što je  na početku na informativni razgovor pozvao Tošu Proeskog, menadžericu Ljiljanu Petrović i producenta Lastu Nikolovskog. Tadašnja vlast nije učinila ništa da pjevača skloni iz takvog okruženja, ostavili su ga na milost i nemilost mafiji", upozorava Božinovski.Makedonski novinar već je dvaput pretučen zbog istraživanja o ljudima i sumnjivim poslovima oko pokojnog pjevača, a u domovini ga mnogi smatraju nevjerodostojnim izvorom, koji samo traži medijsku pažnju.

U knjizi će, najavljuje, raskrinkati i ulogu desničarske, vladajuće makedonske stranke VMRO DPMNE, koja se Proeskom navodno krenula osvećivati jer im je prije pet godina odbio pjevati u izbornoj kampanji.

"Odmazda je krenula kad je VMRO pobijedio na izborima i kad je Gordana Jankulovska iz te stranke postala ministrica unutrašnjih poslova", otkriva novinar dio iz skorašnje knjige o ulozi političkog i mafijaškom miljea u smrti 27-godišnjeg pjevača. Izdat će je u ožujku 2012. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara