Mali dioničari "Valpova" i "Novocommerca" o ugovoru s HFP-om

Radnici i mali dioničari PPK "Valpova" d.d. izrazili su danas nezadovoljstvo jučerašnjim ugovorom o otkupu dionica od najvećega pojedinačnog dioničara, tvrtke "Novocommerca" u vlasništvu Ive Brzice, jer smatraju da ugovor pogoduje Brzici.

Stožer za obranu tvrtke priopćio je kako radnici i mali dioničari ne mogu biti zadovoljni ugovorom, ali da im je saborski zastupnik Branimir Glavaš jučer u razgovoru zajamčio kako njihovi interesi neće biti iznevjereni.

"Ugovor između HFP-a i Ive Brzice treba potvrditi Vlada, s kojom ćemo, kako očekujemo, sklopiti sporazum o međusobnim pravima i obvezama. Ustrajat ćemo i na pravu prvokupa dionica te smo ih spremni otkupiti po cijeni po kojoj su kupljene od "Novocommerca", uza sve troškove transakcije, tako da državni proračun ne bi bio oštećen ni za lipu", napominje se u priopćenju.

Dodaje se kako su radnici i mali dioničari pristali da država u prijelaznom razdoblju ima tri člana u Nadzornom odboru ako se imenuju njihovim pristankom te da su se nakon razgovora s ministrom Petrom Čobankovićem dogovorili o imenima članova NO-a.

Napominje se kako radnici i mali dioničari zahtijevaju da članovi Uprave budu isključivo iz tvrtke jer drže da nitko bolje neće obaviti poslove za oporavak tvrtke.

Osječka tvrtka "Novocommerce" priopćila je danas kako će provedbom jučerašnjeg ugovora s HFP-om "u cijelosti izići iz vlasničke i upravljačke strukture PPK "Valpova".

"Unatoč pravomoćnoj presudi i rješenju o ovrsi "Novocommerce" se odlučio povući kako bi se spriječila moguća tragedija koju su, manipulirajući dijelom radnika poticali i planirali članovi smijenjene Uprave. Dosadašnji najveći dioničar vjeruje da će HFP nakon preuzimanja uprave i nadzora tvrtku postaviti na noge i radnicima osigurati egzistenciju, koja im je bila ugrožena ilegalnom blokadom i sumnjivim financijskim manverima kompromitiranih menadžera", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako "Novocommerce" očekuje da će nova Uprava i Nadzorni odbor uspjeti revidirati poslovanje "Valpova", a pravna država napokon utvrditi što se uistinu događalo u poduzeću i kazniti odgovorne za moguće zlouporabe, "ne samo zbog interesa javnosti nego i da bi se na zdravim temeljima osigurala radna mjesta i stečena prava svih zaposlenika".

"Novocommerce" također očekuje da će se točno otkriti, imenom i prezimenom, tko je organizirao nerede i izazivao izgrede u poduzeću", navodi se u priopćenju.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara