Mali dioničari "Valpova" zahvaljuju vladi na "pragmatičnom potezu"

Tragom objavljenih vijesti da je Vlada donijela odluku otkupu 42 posto dionica Poljoprivrednog kombinata "Valpova" od osječke tvrtke "Novocommerca" predstavnici udruga malih dioničara, sindikata i Stožera za obranu "Valpova" d.d. u današnjem priopćenju za javnost "najsrdačnije zahvaljuju" predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu i ostalim članovima Vlade na tom, kako navode, "pragmatičnu potezu".

U priopćenju mali dioničari ponovno izražavaju spremnost da u razumnu roku otkupe sav vlasnički paket, u skladu s iskazanom Vladinom nakanom da taj vlasnički udio proda i opredjeljenjem malih dioničara za radničko dioničarstvo te dodaju da su stoga osnovali posebno društvo za raspolaganje i upravljanje dionicama.

Mali dioničari od Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti traže da se za 177 radnika "Valpova" d.d. hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata omogući stjecanje oko 25 posto dionica tvrtke "besplatno ili po najpovoljnijim uvjetima".

Navodi se kako šalju zamolbu za sastanak s predsjednikom Vlade Sanaderom "radi dogovora o budućnosti tvrtke koju su sami stvarali i kojom sami žele upravljati".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je odlučila ponuditi "Novocommercu", odnosno njegovu vlasniku Ivi Brzici otkup 42 posto dionica PPK "Valpova" koje su u vlasništvu te tvrtke, potvrđeno je jučer iz Banskih dvora. Kako se neslužbeno doznalo, za taj vlasnički udio Brzici se nudi isplata 19 milijuna kuna u gotovini, uz dogovor da će sve te dionice biti odmah puštene u prodaju na burzu te da će se, bude li prihod veći od 19 milijuna kuna, razlika dijeliti u omjeru 20 posto državi 80 posto Brzici.(Hina) xvuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara