Malnar zaglavio u ličkoj mećavi, jedva ga spasila Gorska služba

POZNATOG pustolova Željka Malnara jedva je spasila Gorska služba spašavanja kada je u noći sa srijede na četvrtak, usred snježne mećave s prijateljima zaglavio na vrhu planine Lisac, nedaleko od Gračaca. Malnar je u jednom trenutku s džipom sletio sa šumskog puta te je zaglavljen u autu ostao više od pet sati.

Na vožnju "off-road" stazama Like uz samozvanog predsjenika Republike Peščenice krenula su dvojica prijatelja iz Zagreba te nekoliko njih koji žive u blizini. Pustolovi su se pokušavali popeti do vrha jednog strmog uspona na planini Lisac, no u jednom trenutku jedan džip nije uspio savladati uspon pa ga je Malnar vitlom pokušao izvući. Tada su oba džipa otkliznula prema dnu strmine, a sreća je što se na dnu nalazilo drveće koje je spriječilo propadanje automobila u provaliju.

U vrijeme dok su se pokušavali izvući područje je zahvatila snježna mećava. Avanturisti iz Zagreba su se pokrili vrećama i čekali pomoć u autima, a prijatelji iz Like pješice su krenuli u pomoć.

Nakon dojave prema zarobljenim avanturistima su krenula tri člana HGSS-a, dva pripadnika PU Gospić i liječnik, a putem su im se pridružila i tri člana GSS-a iz Zadra. Spasioci su uspjeli doći do Malnara te su ga na tzv. kanadskim nosilima dopremili do policijskog vozila gdje je čekao liječnik.

Kako je temperatura bila ispod nule, hladnoća i neizvjesnost su iscrpile Malnara, no nakon pregleda liječnik je ustanovio da njegovo zdravstveno stanje nije ugroženo.

Članovi HGSS-a rekli su da je to bila jedna od zahtjevnijih akcija spašavanja.

(Foto: Novi list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara