Malnar zaglavio u ličkoj mećavi, jedva ga spasila Gorska služba

Malnar zaglavio u ličkoj mećavi, jedva ga spasila Gorska služba

POZNATOG pustolova Željka Malnara jedva je spasila Gorska služba spašavanja kada je u noći sa srijede na četvrtak, usred snježne mećave s prijateljima zaglavio na vrhu planine Lisac, nedaleko od Gračaca. Malnar je u jednom trenutku s džipom sletio sa šumskog puta te je zaglavljen u autu ostao više od pet sati.

Na vožnju "off-road" stazama Like uz samozvanog predsjenika Republike Peščenice krenula su dvojica prijatelja iz Zagreba te nekoliko njih koji žive u blizini. Pustolovi su se pokušavali popeti do vrha jednog strmog uspona na planini Lisac, no u jednom trenutku jedan džip nije uspio savladati uspon pa ga je Malnar vitlom pokušao izvući. Tada su oba džipa otkliznula prema dnu strmine, a sreća je što se na dnu nalazilo drveće koje je spriječilo propadanje automobila u provaliju.

U vrijeme dok su se pokušavali izvući područje je zahvatila snježna mećava. Avanturisti iz Zagreba su se pokrili vrećama i čekali pomoć u autima, a prijatelji iz Like pješice su krenuli u pomoć.

Nakon dojave prema zarobljenim avanturistima su krenula tri člana HGSS-a, dva pripadnika PU Gospić i liječnik, a putem su im se pridružila i tri člana GSS-a iz Zadra. Spasioci su uspjeli doći do Malnara te su ga na tzv. kanadskim nosilima dopremili do policijskog vozila gdje je čekao liječnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je temperatura bila ispod nule, hladnoća i neizvjesnost su iscrpile Malnara, no nakon pregleda liječnik je ustanovio da njegovo zdravstveno stanje nije ugroženo.

Članovi HGSS-a rekli su da je to bila jedna od zahtjevnijih akcija spašavanja.

(Foto: Novi list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara