Malo dobrih vijesti: Od ponoći jeftinije gorivo i do 25 lipa

Malo dobrih vijesti: Od ponoći jeftinije gorivo i do 25 lipa

Foto: Arhiva, mingporp.hr

PREMA službenim podacima koje je danas objavilo Ministarstvo gospodarstva sve vrste naftnih derivata od sutra bi se trebali prodavati po nižim cijenama. Tako će motorni benzini pojeftiniti između 21 i 24 lipe po litri, a cijene dizelskih goriva bit će manje pet ili šest lipa po litri.

Manje cijene

Najviša maloprodajna cijena eurosupera BS 95 bit će 9,72 kune, što je 21 lipu manje od dosadašnjih 9,93 kune. Cijena eurosupera BS 98 od ponoći će biti 10,01 kunu što je za 24 lipe manje od dosadašnje dok će najviša cijena eurosupera BS 100 biti 10,21 kunu, što je 24 lipe manje od dosadašnjih 10,45 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova cijena eurodizela BS trebala bi biti 9,25 kuna umjesto dosadašnjih 9,30 kuna, a obični dizel 8,87 kuna umjesto 8,92 kune.Plavi dizel pojeftinit će za šest lipa, na 5,66 kuna po litri.

Ina priznala obračun po manjoj cijeni zbog manje cijene na mediteranskom tržištu

"Vezano za konkretno proteklo razdoblje treba istaknuti da su kotacije svih naftnih derivata  na mediteranskom tržištu smanjile do -6,37 posto. Tečaj dolara u odnosu na kunu je znatno ojačao (+2,3 posto) u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje. Sukladno gore navedenom, stvoreni su preduvjeti za korekciju maloprodajnih cijena naftnih derivata", objasnili su Ini nove cijene. 

Nove cijene vrijedit će do 17. listopada ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara