Malo drukčiji Blu-ray snimač

BLU-RAY snimač iz tvrtke Lite-On prvi je takve vrste koji snima pri brzini od 4x koristeći novi način zapisivanja podataka što ja za 50 posto brže od prethodnog modela.

Novi Lite-On model službene oznake DH-4B1S koristi konstantnu linearnu brzinu (CLV) zapisujući 18MB/s nez obzira na smještenost podataka na mediju. Na tržištu postoje Blu-ray snimači koji zapisuju brzinom od 6x, no tehnologija tog zapisa je drugačija, odnosno, koristi se konstantna kutna brzina (CAV) što znači da zapis kreće sporijom brzinom zapisujući najprije podatke na unutarnjim trakama, da bi se maksimalna brzina postigla tek na rubnim trakama diska.

Zbog rijetkog korištenja takvih maksimalnih brzina, iz Lite-On-a napominju kako je konstantna linearna brzina učinkovitija i brže od većine snimača koji imaju deklariranu maksimalnu brzinu 6x.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapis Lite-On snimača na CD je 40x, na DVD do 12x, čitanje Blu-ray diska 4x, a zapis na izbrisive Blu-Ray diskove (BD-RE) je maksimalni 2x. Novi snimač iz tvrtke Lite-On bit će dostupan na našem tržištu najvjerojatnije krajem svibnja, a cijena još uvijek nije poznata.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara